Velkommen

MegaGroup er med til at bringe vand i live i Kenya

18. december 2018

Veghel, 18. December 2018 – I sidste måned blev MegaGroups management team og Amref Health Africa udfordret og vejledt af Better Future i at arbejde sammen omkring vandprojekter i Kenya. Målet var at udvikle en plan for lokale sociale firmaer, der bringer drikkevand til udkantsområder. Samarbejdet har resulteret i et langsigtet forhold mellem Amref Health Africa og MegaGroup. Sammen vil de udvikle en social forretningsmodel med henblik på at bygge drikkevandsstationer i Kenya, og derved gøre vand tilgængelig til indtagelse, sanitet og vanding.

Med en befolkning på 46 millioner er 41% af Kenyas befolkning stadig afhængige af forurenede vandkilder såsom damme, overfladiske brønde og floder, mens 59% af Kenyas befolkning benytter sig af forurenede sanitetsløsninger. Disse udfordringer er specielt udtalte i landdistrikterne og slumområderne. Kun 9 ud af 55 offentlige vandforsyningsselskaber i Kenya udbyder kontinuerlig vandforsyning, hvilket medfører at befolkningen selv må finde en brugbar løsning til disse basale behov.

I landdistrikterne er det ofte nødvendigt at gå 2 timer for at hente drikkevand eller vand til madlavningen, hvilket medfører at der ikke er meget tid eller energi tilbage til andre aktiviteter, såsom vanding af marker eller pasning af afgrøder. På trods af dette bliver vand ofte håndteret som et socialt foretagende, selv i afsides og fattige områder. Landsbyerne hjælpes ad om at bygge vandprojekter og skal derefter betale for at benytte dem. Amref teamet er sammensat af folk fra hele Kenya, der arbejder på at forbedre vandforsyningen og sundheden i deres region, og som ofte har personlig erfaring med, hvad mangel på vand kan medføre. Ekspertisen fra MegaGroup, erfaringen hos Amref og iværksætterånden hos den lokale befolkning kombineres i en new-to-build forretningsmodel, hvor formålet er at gøre drikkevand tilgængeligt til indtagelse, sanitet og vanding i store dele af Kenya. Ambitionen er at forbedre livskvaliteten for indbyggerne i 1,000 lokalsamfund over de næste tre år.

Vi hos MegaGroup nægter at acceptere, at vand er utilgængeligt, og ser det som vores mission at gøre vand tilgængeligt for at forbedre livskvaliteten hos befolkningen. Samarbejdet med Amref er et led i denne mission og en fantastisk mulighed for at gøre en forskel. Sammen vil vi ”Bring water to life”.

MegaGroup er et holding selskab for syv tekniske grossistfirmaer fordelt i hele Europa, som handler med vandforsyningssystemer. Over 250 ansatte vejleder kunder i vandings-, vandbehandlings-, geotermiske og swimming pool brancher hver dag, med henblik på at ”bring water to life” på den mest effektive måde; både inden og uden for Europa.

Better Future er et Ledelses & Strategi konsulentfirma, der specialiserer sig i at designe og facilitere læringsoplevelser omkring formålsdrevet vækst. De er baseret i Holland men opererer på et globalt plan, hvor de forbinder firmaer med velgørenhedsorganisationer, hvorved de initierer social påvirkning. Better Future er et certificeret B-Corp.

Amref Health Africa er en international sundhedsorganisation, som er grundlagt og har hovedkvarter i Kenya. Med over et halvt århundredes erfaring i levering af sundhedspleje og opbygning af sundhedssystemer i Afrika støtter Amref Health Africa op om dem i hjertet af samfundene, specielt kvinder og børn, med henblik på at tilvejebringe permanente sundhedsforbedringer.

Mere information:

www.megagrouptrade.com

www.better-future.com

www.amref.org

© Copyright 2019 Bevo Nordic A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
1000